Oestertainers op een rijtje

Een vakje notities zou fijn zijn

Wij zijn een Rotterdams bedrijf en internationaal actief met vestigingen in Antwerpen, Turijn en New York. We hebben een klein team op kantoor en werken met een 30-tal studenten, op basis van nul-uren contracten. Wat we doen? We zijn gespecialiseerd in Oestertainment®; het openen van oesters op party’s en evenementen. Ook hebben we een groothandel in oesters. De verse oesters bij Makro worden door ons, Oestercompagnie, geleverd.

Omdat de bedrijfsactiviteiten zo divers zijn, hebben we ze in twee werkmaatschappijen ondergebracht. Een voor Oestertainment®; die heeft een laag volume en een hoge marge. In de andere werkmaatschappij is de groothandel ondergebracht; die heeft een hoog volume en een lage marge. Vanaf vorig jaar maart ligt Oestertainment® nagenoeg stil, de groothandel draait gelukkig door. Nu krijgen wij TVL en NOW uitgekeerd over de omzetten van de twee werkmaatschappijen samen, want die vallen onder een holding. Op papier staat er een redelijke omzet, maar er is geen marge waarmee de kosten gedekt kunnen worden.

Als gevolg van het stilvallen van de werkzaamheden in de Oestertainment® werkmaatschappij waren wij genoodzaakt onze vaste medewerkers te ontslaan. Ledig achter een bureau zitten gaat niet.

Je zou zo graag willen dat er bij het aanvragen van de NOW en TVL een vakje notities is, waarbij je je aanvraag kunt toelichten. Nu wordt alles gelijkgeschakeld, terwijl iedere aanvraag en ieder bedrijf uniek is. Dat gezegd hebbende wil ik toevoegen dat het bijzonder fijn is dat wij überhaupt overheidssteun hebben. Dat is in andere landen niet evident.

Onze buitenlandse vestigingen hebben het nog zwaarder dan wij. In Italië is er alleen een subsidie voor de aanschaf van desinfecterende gels en mondkapjes. Daar hebben ze weinig aan, want daar mogen ook geen feesten gegeven worden, dus de gels en mondkapjes worden nauwelijks gebruikt. Verder is daar tot nu toe geen financiële hulp voor bedrijven.

In de VS is de situatie weer anders. Daar kon ons bedrijf een bedrag van $ 5000,- lenen. Die lening is vorige week kwijt gescholden. Er kwam nog meer goed nieuws uit de VS, er zijn 100 miljoen mensen ingeënt. Langzaam maar zeker komen daar de aanvragen weer op gang.

Voor ons hier in Nederland is de horizon langer en zitten we vooralsnog in de wachtkamer. Onze hoop is de tweede helft van augustus weer aan de slag te kunnen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze