Docks Cafe

Achter de schermen bij Oestercompagnie

Het ontstaan van Oestercompagnie

Oesters roepen fascinatie op. Vaak krijg ik de vraag hoe je  met  zo’n specialistisch product als oesters je brood kan  verdienen? Hoe ben je eigenlijk in oesters terecht gekomen?

Dock’s Cafe in Antwerpen

Als me die vraag wordt gesteld moet ik altijd glimlachen. Ja, waar begon het eigenlijk?

Toen Matijn en ik een jaar of 25 waren  gingen wij uit eten in Dock’s Café, een Antwerps restaurant  aan de Schelde dat bekend staat om zijn schelp- en schaaldieren. We bestelden ieder een dozijn oesters als voorgerecht en die waren zo lekker, dat wij het hoofdgerecht afbesteld hebben en nog eens 12 oesters bestelden. Wij dronken er een paar glaasjes Champagne bij.  Als nagerecht bestelden we chocolademousse. Achteraf was werd dit een van de meest euforische avonden waar wij op terug kijken.  Misschien wel omdat oesters de bekendste afrodisiaca zijn en de verrassende smaak al je zintuigen raakt. Het was een geluksmoment dat ons overspoelde.

Eigen oesterbedrijf

Er zat nog 12 jaar tussen die avond in Dock’s Café  en het begin van Oestercompagnie. Matijn werd oa. verkoop directeur van de Vlees en Saté specialist en ik heb als accountmanager mijn bijdrage geleverd bij op een aantal reclamebureaus. De basis van ons bedrijf is passie voor oesters. Wij hebben van het eten van oesters een beleving gemaakt. De beleving die we hadden in het Dock’s Café is bij ons blijven hangen en we hebben dat omgezet in een eigen bedrijf.

In de inmiddels 14 jaar dat wij als zelfstandig ondernemer Oestercompagnie runnen, maken wij veel mee. Het ondernemerschap is leuk, geeft vrijheid, maar kent ook tegenslagen en uitdagingen. Het klopt als er wordt gezegd dat je als ondernemer altijd met je werk bezig bent. Het is een extra uitdaging dat ook nog eens met je eigen partner te doen. Over het reilen en zeilen van ons oesterbedrijf gaat mijn blog.

Oesterproeverij

Heb ik je lekker gemaakt om ook oesters te (leren) eten?  Kom dan op 14 november naar onze oester en wijnavond, in ons pand, Depot Noord in Rotterdam.  Daar leer je hoe fijn het is de juiste oester bij de juiste wijn te drinken.

Oesterworkshop

Wil je zelf oesters leren kraken? Schrijf je dan in voor onze workshop op 25 oktober in Amsterdam op onze oesterboot.

Om in te schrijven klik hier.

Wij kijken naar je uit.

Groet,

Juliette

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze