Ecologische Olijfboom

Adopteer een ecologische olijfboom van een eerlijke olijfolie boer

Wat wij als oesterliefhebbers erg kunnen waarderen, is de puurheid van ons product. Als je in je omgeving andere pure producten tegenkomt en in dit geval gaat het om olijfolie, is het leuk om dat verhaal te delen. Het gaat over Michiel Drijver die op een reis door Andalusië een oude olijfboomgaard vond, waarvan sommige olijfbomen 700 jaar oud zijn. Hij zag hoe moeilijk de olijfboeren het hebben om tegen grootschalige olijfolieproducenten op te kunnen concurreren. Hij kwam met een plan.

Het verhaal achter ‘’adopteer een ecologische olijfboom .’’

Het begin:
In 2013 kwam Flor Y Sabor in contact met het bijzondere leven van de eerlijke olijfboeren in Spanje en hun pure olijfolie. Al snel werd Flor Y Sabor positief geraakt door de denkwijze van de olijfboeren, hun werkwijze en hoe ze in het leven staan. Geïnspireerd door de boeren en de natuur wil Flor Y Sabor dat diezelfde natuur met respect wordt behandeld.

Het idee:
Het idee is heel simpel. Flor Y Sabor wil heel graag een brug slaan tussen  liefhebbers van Fair-trade producten en de olijfolie van hardwerkende olijfboeren.

De waarheid:
Er komen steeds meer olijfgaarden in gevaar omdat grote winkelketens olijfgaarden willen opkopen. Deze winkelketens willen  de pure olijfolie vermengen met zonnebloemolie of gemanipuleerde ingrediënten om de olijfolie zo goedkoop mogelijk in hun winkels aan te bieden.

Brussel en de Spaanse overheid sluit de ogen voor deze  manier van handelen.  Dit maakt het voor de boeren steeds moeilijker om hun pure ecologische olijfolie te produceren.

De Adoptie:
-Het adoptiebedrag is E 100,- per jaar (incl. BTW).
-Je ontvangt jaarlijks 4 liter ecologische, 1e koude pers extra Virgin (4 blikken van 1 liter).
-Je ontvangt een Flor Y Sabor schenkflesje voor op tafel. (eenmalig)
-Je ontvangt maximaal 3x per jaar een nieuwsbrief.
-Je krijgt een certificaat met daarop het nummer van uw olijfboom, een foto van uw olijfboom en de coördinaten van de locatie van uw olijfboom. U kunt uw boom bezoeken als u in Zuid Spanje bent en wellicht (indien u Spaans spreekt) een praatje met de zeer gastvrije en aardige boer maken.
Tip:
-Dip een stukje vers stokbrood in olijfolie en strooi een klein beetje grof zeezout erover.
-Olijfolie is ook perfect te gebruiken bij tapas, salades, dressings, pasta’s, vis en zeevruchten, rood vlees, wild, gevogelte en diversen Mediterrane gerechten.
-Olijfolie is zeer geschikt voor op tafel bij ieder gerecht.
Leuk om te weten:
-Veel van de adoptie olijfbomen zijn ergens in het jaar 700 geplant. Dit betekent dat veel van de bomen ouder dan 1300 jaar zijn. Deze bomen geven nog steeds mooie en grote olijven.
-De adoptie olijfgaarden zijn geheel ecologisch gecertificeerd. Er worden dus geen bestrij-dingsmiddelen gebruikt.
-Het klimaat, de olijven, de bodem, de ligging en het water in deze omgeving maken het mo-gelijk om unieke olijven te verbouwen.
-Er wordt 1x per jaar geoogst. Dit gebeurt meestal tussen September en November.
-Olijfolie wordt al sinds de oudheid gebruikt in veel gerechten. Olijfolie is een van de meest gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen die er bestaat. Olijfolie helpt bij het ontgiften van het lichaam en is rijk aan onverzadigde vetzuren. Onverzadigde vetzuren zijn belangrijk voor je cholesterolgehalte, hart en bloedvaten. Ook is olijfolie rijk aan vitamine E, een belang-rijke antioxidant.
-Olijfbomen zijn niet belastend voor het milieu en groeien alleen op grond die niet geschikt is voor andere (landbouw) doeleinden.
-De olijfolie van Flor Y Sabor wordt in de keukens en op tafels van diversen (sterren) restau-rants gebruikt.
Indien je besluit om een Flor Y Sabor olijfboom te adopteren, steun je de boeren zodat de olijfbomen goed onderhouden worden en daardoor behouden blijven. Tevens draagt u eraan bij dat de grote ketens buiten de deur blijven. U ontvangt ieder jaar 4 liter top kwaliteit 1e koude pers extra virgin ecologische olijfolie.

 

www.florysabor.com
Ecological Cultivation

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze