Erik Bos voormalig Oesterman

Erik Bos voormalig Oesterman by Oestercompagnie

Artikel verschenen in Loopbaanvisie augustus 2014

Ik bleek goed in het functieprofiel van oesterman te passen

Loopbaanprofessionals zijn vaak ook actief op heel andere terreinen dan het loopbaanvak en in andere rollen dan coach, adviseur of consultant. Daarin kunnen ze soms heel andere talenten ontplooien of inspiratie en voldoening vinden. Loopbaanvisie laat dit keer Erik Bos aan het woord, die naast coach ook oesterman is.

‘Leven is het meervoud van lef’ zag ik een aantal jaren geleden op een poster van Loesje staan. Een spreuk die mij bijzonder aanspreekt. Maar om lef te tonen, heb je wel zelfvertrouwen nodig. Veel mensen geloven niet echt in zichzelf, denken dat ze niet goed genoeg zijn. Voordat ik met mijn eigen coachingspraktijk begon in 2005, had ik daar ook last van. In mijn marketingbaan had ik het al jaren niet naar mijn zin. Ik hoorde collega’s in de lift zeggen: ‘hoe lang moet jij nog?’ Maar al stond mijn vrouw voor 100% achter me, ik durfde de eerste stap naar een eigen bedrijf niet te zetten. Ik kon zoveel redenen bedenken om het niet te doen. Tot ik het in mijn hoofd wist om te draaien: wat zou het me kunnen opleveren? Meer plezier, voldoening, energie. Mijn eigen agenda kunnen bepalen. Ik rekende af met die megatieve stemmetjes den leerde om mijn zekerheden los te laten. Op een dag trok ik de stoute schoenen aan en besprak mijn plannen met mijn chef. Tot mijn verbazing hielp hij me nog met een goede vertrekregeling, waardoor de stap nog gemakkelijker werd. Zo werd ik coach. En was ik ook klaar voor de volgende stap: Oesterman.

Ervaringsdeskundige in de carrièreswitch

In de afgelopen negen jaar heb ik vele honderden cliënten begeleid in re-integratie, loopbaan- en outplacementtrajecten, zowel met workshops, trainingen als individueel. Ik help hen, ook als ervaringsdeskundige, het roer om te gooien en met het hart te kiezen voor een carrièreperspectief dat echt bij hen past. Het maat daarbij niet eens zoveel uit of zij uit vrije wil voor een carrièreswitch kiezen of gedwongen, na ontslag of ziekte.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze