Familiehuis Daniel Den Hoed benefietgala

Familiehuis Daniel den Hoed haalt 195.000 euro op

Astronomische opbrengst voor familiehuis Daniel den Hoed

Op zondag 19 februari 2017 is tijdens een spectaculair benefietgala een bedrag van € 195.000 opgehaald. Dit evenement vond plaats aan boord van het voor deze gelegenheid speciaal verlichte ss Rotterdam  De hemel blonk roze en paars, de kleuren van de ‘Slapeloze Galanacht’.

Oestermeisje draagt bij aan succesvolle benefietgala
Zo’n 300 aanwezigen waren aan boord voor ‘een echt Rotterdams benefietgala. Dit was voor een Rotterdams goed doel’ zoals burgemeester Aboutaleb in zijn openingswoord zei. Tal van Rotterdamse artiesten als De Tunes, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Ger Vos, De Wannebiezz en Conny Jansen Danst traden tot in de nacht belangeloos op voor het Familiehuis. De presentatie was in handen van ambassadeurs Sander de Kramer en Gert van ’t Hof.

Het Familiehuis Daniel den Hoed

Het Familiehuis Daniel den Hoed is dolblij met de opbrengst vanuit arrangementen, veiling en loterij. Het Oestermeisje van Oestercompagnie met 100 oesters was een van de hoofdprijzen tijdens de loterij en heeft mooie aandacht gekregen op het toneel. ‘Wat ooit als een ludiek idee begon, is dankzij de geweldige medewerking van het SS Rotterdam en vele vrijwilligers en artiesten een zeer bijzondere nacht geworden’ aldus het Familiehuis. De naam Slapeloze Galanacht verwijst naar de doorwaakte nachten die gasten in het Familiehuis uit zorg of verdriet om hun zieke naasten doormaken. Deze enorme bijdrage komt rechtstreeks ten goede aan het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed.  De bedoeling is dat binnen enkele jaren dichtbij het nieuwe Erasmus MC Kanker Instituut gebouwd zal worden.

Bekijk hier de foto’s en korte film van de gala-avond

Dankzij vele deelnemers kan er gebouwd worden aan het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed voor familieleden van kankerpatiënten. In de toekomst kunnen familieleden van deze patiënten dichtbij elkaar zijn in moeilijke tijden.

Niet Zonder Jou

In 2018 verhuist de kliniek naar een nieuw Erasmus MC Kanker Instituut in het centrum van Rotterdam. Om de nabijheid te kunnen blijven bieden aan familie en patiënten zal het Familiehuis gebouwd worden bij het Erasmus Medisch Centrum.  Dit zal noodgedwongen meeverhuizen naar een nieuw Familiehuis dat eveneens op zwaai-afstand ligt van het ziekenhuis. Een nieuw te bouwen Familiehuis kost veel geld. Naast ons eigen gespaarde vermogen en een toegezegde gift van de Roparun hebben we nog € 2,5 miljoen nodig om het huis te kunnen bouwen.

Bouw je mee en help je kankerpatiënten en hun familie ook in de komende 25 jaar dichtbij elkaar te zijn? Ze hebben je nodig! Je kunt hier een donatie doen.

Oestermeisje draagt mee aan succes van benefietgala van Daniel Den Hoed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze