Tony en kerstboom van Oestermandjes en oesterschelpen

Oestercompagnie geeft oesterschelpen tijdens de feestdagen een nieuw leven

Kerstboom van oestermandjes en schelpen

In het trappenhuis van Depot Noord, ons fabriekspand waar we dagelijks onze oesters poetsen en met liefde toespreken, staat sinds een week een bijzondere kerstboom. Tony de Wachter, chef operatie en alles wat wij lastig en moeilijk vinden, heeft een kerstboom gemaakt van oude oestermandjes, dekseltjes en oesterschelpen. De blikvanger is een statement voor een duurzamere samenleving én Tony’s moment om Depot Noord sfeervol in te richten.

Het is niet de eerste keer dat Tony  zich met oesterschelpen en -mandjes bezighoudt. Eerder maakte hij kunst met oesters, waaronder cilinders gevuld met water waarin oesterschelpen aan koorden hangen. Ook bekleedt hij vazen en bloempotten met de schelpen. Tony: “Zowel de binnen- als de buitenkant van de oesters zijn mooi, ik zie het als Legoblokjes, de mogelijkheden zijn eindeloos.”

Waarom zou je oesterschelpen recyclen?

Eén kerstboom van oesterschelpen zorgt natuurlijk niet voor recycling op grote schaal.  Oestercompagnie, zien Tony’s boom vooral als een knipoog naar de kunst en de recyclingtrend. Toch zijn ze ook serieus aan het nadenken over het recyclen van oesterschelpen. Juliette: “We zijn momenteel aan het onderzoeken of we een project kunnen starten voor het inzamelen van lege oesterschelpen. Met gedroogde oesterschelpen kun je namelijk oesterriffen herstellen. En ook oesterbroed (minuscule baby oestertjes) hecht zich aan oude schelpen. Zo zouden we de oesterteelt letterlijk nieuw leven kunnen inblazen. In het eerste kwartaal van 2020 verwachten we voldoende samenwerkingspartners te hebben gevonden.”

Events.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze