Informatiekaart voor het kiezen van oesters

Makro en Oestercompagnie helpen bij keuze juiste oester

Hoe kies je de juiste oester?

De oester heeft de afgelopen jaren een grote opmars gemaakt in Nederland. Maar dat wij weinig afweten van oesters merkt Makro op haar visafdeling, waar de groothandel dagelijks een vers aanbod biedt van 115 soorten verse vis. Ook bij de Oestercompagnie, die op vele feesten en partijen oesters serveert, weet men dat er nog een hoop te leren valt. Makro en de Oestercompagnie ontwikkelden daarom een nieuw oesterconcept om de keuze voor de juiste oester te vergemakkelijken: PUUROESTERS®.

Met het nieuwe oesterconcept hopen Makro en de Oestercompagnie ook de kennis van klanten over bijvoorbeeld de positieve gezondheidsvoordelen van oesters te vergroten. Zo weten weinig mensen dat oesters een hoog zink- en magnesiumgehalte bevatten, rijk zijn aan vitamine B12, B3, D en weinig calorieën bevatten.

Drie vragen

Er zijn drie vragen die gesteld kunnen worden aan klanten. Wil je een zoete of een ziltige oester? Wil je een grote of een kleine oester? En natuurlijk wat is de prijsklasse. Om deze vragen te beantwoorden is er een speciale waaier ontwikkeld. De oesters staan van zoet naar ziltig afgebeeld en van klein naar groot. Ook geeft de waaier per smaak uitleg hoe deze tot stand is gekomen.

Kwestie van kleur en smaak

Oestercompagnie selecteerde voor het concept oesterkwekers uit Zeeland, Bretagne, Marrenes d’Oléron en de westkust van Ierland. “Iedere oester heeft een eigen smaak en structuur. Deze worden beïnvloed door verschillen in zeewater, voeding, bodem en temperatuur. Om klanten gemak te bieden bij hun keuze, zijn de smaak en structuur binnen het oesterconcept kort en bondig gelabeld, zoals: “Stoer & Robuust of Ziltig & Verfijnd”. Ook heeft iedere smaak een eigen kleur en staat er op elke verpakking een eetmoment en wijntip”, vertelt Juliëtte de Wilde van de Oestercompagnie. Natuurlijk krijgen klanten ook persoonlijk advies van Makro visexperts over de aankoop van de juiste oester.

Oestercompagnie is specialist op het gebied van oesters. Ze is te vinden op party´s in Nederland en België en op internationale kunstbeurzen. Vanuit een passie voor oesters is Oestercompagnie dertien jaar geleden opgericht door ondernemersduo Matijn Wijn, (oesterman in hart en nieren) en Juliëtte de Wilde (creatief concept ontwikkelaar). Ze hebben honderden, zo niet duizenden mensen oesters leren eten. In al die jaren zijn ze trouw gebleven aan hun missie: “Oesters is wat wij doen, alles oesters”. Oestercompagnie heeft een aantal concepten en producten bedacht waaronder: mobiele Oestermannen & -girls, de Oestercroquet en Charlie’s Oester Angels.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze