Oesters bij de zee - Oestercompagnie

Makro rolt nieuw oesterconcept uit

Out-of-home | 01-09-2014 11:59 | Remco van der Meij

AMSTERDAM – Met het zilte initiatief PUUROESTERS® wil groothandel Makro in zijn 17 vestigingen – naast het bieden van diverse smaaksensaties – ook de kennis van klanten over de gezondheidsvoordelen van oesters vergroten.

Om de keuze voor de juiste oester te vergemakkelijken, ontwikkelden Makro en de partner Oestercompagnie daarom een nieuw oesterconcept: PUUROESTERS®. “Zo weten weinig klanten dat oesters een hoog zink- en magnesiumgehalte bevatten, rijk zijn aan vitamine B12, B3, D en weinig calorieën bevatten”, aldus Makro in een persbericht.

Vragen
In het nieuwe concept worden drie vragen gesteld aan klanten. Wil men een zoete of een ziltige oester? Wil men een grote of een kleine oester? En, in welke prijsklasse willen klanten de oester? Om deze vragen te beantwoorden is er een speciale waaier ontwikkeld, die de consument kan helpen een keuze te maken. De oesters staan van zoet naar ziltig afgebeeld en van klein naar groot. Ook geeft de waaier per smaak uitleg hoe deze tot stand is gekomen.

Tip
Oestercompagnie selecteerde voor het concept oesterkwekers uit Zeeland, Bretagne, Marrenes d’Oléron en de westkust van Ierland. “Iedere oester heeft een eigen smaak en structuur. De smaak en structuur worden beïnvloed door verschillen in zeewater, voeding, bodem en temperatuur. Om klanten gemak te bieden bij hun keuze, zijn de smaak en structuur binnen het oesterconcept kort en bondig gelabeld, zoals: “Stoer & Robuust of Ziltig & Verfijnd”. Ook heeft iedere smaak een eigen kleur en staat er op elke verpakking een eetmoment en wijntip”, vertelt Juliëtte de Wilde van de Oestercompagnie. Ook krijgen klanten persoonlijk advies van Makro’s visexperts over de aankoop van de juiste oester.

Passie
Makro’s partner Oestercompagnie is specialist op het gebied van oesters. Ze is te vinden op party´s in Nederland en België en op internationale kunstbeurzen. Vanuit een passie voor het product is het bedrijf dertien jaar geleden opgericht door ondernemersduo Matijn Wijn en Juliëtte de Wilde Oestercompagnie heeft een aantal concepten en producten bedacht waaronder: mobiele Oestermannen & -girls, de Oestercroquet en Charlie’s Oester Angels.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze