Oesters kweken bij Red Oyster USA

Meet me at the end of the dock

My name is Skyler, meet me tomorrow at noon at the end of the dock. Het is een mooie openingszin voor een boek. Bij het opzetten van Red Oyster USA komt een boel kijken. Het zoeken naar nieuwe, voor ons onbekende oesters hoort daarbij en is één van de leukste dingen om te doen. Skyler is een jonge, getalenteerde oesterkweker die ons meenam op zijn boot. Wij voeren naar oesterbroedplaatsen, waar we uitleg kregen over de kwaliteit van het water, ligging, stroming, voedselbronnen, kortom de merroir.
Oesterkwekers die wij bezochten aan de noordoost kust zijn bezig met innoverende oestervangst. Hun nieuwe kweekwijzes zijn een aanvulling op de traditionele oestervangst, die we ook nog veelvuldig zijn tegengekomen. Om je een idee te geven, er zijn oesterkwekers die met duikpak, masker en zuurstoffles het water induiken om met de hand oesters te rapen. De selectie vindt dus onderwater plaats. Skyler daarentegen laat zijn oesters in in fijnmazige zakken drijven. Welke methode er ook gekozen wordt, het is een arbeidsintensief proces, wat veel toewijding vergt. Bij het afscheid van Skyler zie hij: “I always wanted to be a cowboy, now I am an oyster cowboy.”

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze