Oestermeisje Stephanie in Australie

Oestergirl Stephanie in Australië

Onderstaande mail ontvingen wij van Oestergirl Stephanie die via Indonesië naar Australië is vertrokken voor een gap year. Wij volgen haar reis op de voet. Dit doen wij vanuit persoonlijke interesse, maar ook omdat zij net zo dol is op oesters als wij en ons op de hoogte houdt van alle lekkere oestergerechten aan de andere kant van globe.
Hoi allemaal! Hoe is het daar?
Ik zag dat jullie mij hebben ingepland voor een klus in september in België…. Maar ik ben dan waarschijnlijk nog niet terug in Nederland. Het plan was om begin mei terug te komen maar ik heb het te veel naar mijn zin hier dus ik blijf hoogstwaarschijnlijk t/m oktober in Australië en daarna nog een maand Nieuw Zeeland….
Ik kan niet wachten om weer Oestergirl te zijn. Ik mis mijn werk!
De oestercultuur in Australië is anders en raar. Maar ze zijn er gek op!!! Aussies eten oesters heel graag bereid, niet veel mensen eten ze rauw. Ze smaken als snoepjes hier. Mega zoet en romig. Lijken een beetje op de ostra alleen dan zonder de bite. Ik heb alleen nog maar kleine maatjes oesters gezien. Groot verkopen ze niet.
De meest populaire manier van bereiden hier is de kilpatrick oester. Kennen jullie dat??? Ze maken een dikke saus van bbq saus, wotchestersaus en blokjes spek en dan doen daar een beetje van op de oester en en dan onder de grill. Best lekker kan ik je zeggen… misschien leuk voor op de site! In het restaurant waar ik werk verkopen ze ook de mama mia oyster. Geen idee waarom ze het zo noemen. Ze doen een soort tomatensaus en mozarella op de oester en dan onder de grill. En gister hadden we oesters met een italiaans gekruid broodkruim op de oester en ook in de grill. Ze zijn er hier gek op om van alles op de oester te doen!
Maar het meest rare hier is dat je de oesters al gekraakt koopt. Op de markt of in de viswinkel verkopen ze oesters verpakt gekraakt in een speciale plastic bak… zo vreemd!! Nooit volledig vers dus.
Twee soorten creuse zie je hier… de coffonbay oysters en de sydney rock oyster. Beide oke maar lang niet zo lekker als onze zeeuwen! Hahahaha. Ik zou een moord doen voor een zeeuw nu! Onze oesters zijn echt beter dan wat ik tot nu toe hier heb gegeten!
Hihi. Leuk Australisch oester verhaal 🙂
Ciao
Steph

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze