Oesterman Jasper in Vietnam

Oesterman Jasper Brugman in Vietnam

Op de afbeelding zie je oesterman Jasper Brugman in Noord-Vietnam, Halong bay. Hij heeft ons het volgende verslag geschreven vanuit zijn vakantie.

Halong bay bestaat uit allemaal rotsachtige formaties waar jaarlijks veel toeristen op af komen. De lokale bevolking leeft daar voornamelijk van de vis, toeristen en de parelkweek.

Ik heb zelf een tour van twee dagen gedaan door Halong bay en de tweede dag zijn we naar een parelkwekerij gegaan. Bij de parelkwekerij waren er twee verschillende soorten oesters (ik weet niet precies welke vanwege de taal barrière maar ze leken beide op een Zeeuwse platte en één was grijs/zwart en de ander zilver aan de binnenkant). De oesters worden na 6 maanden opengemaakt en dan wordt er een balletje in de oester geplaatst. Dit balletje is gemaakt van de schelp van de oester en moet naarmate de jaren verstrijken(3-4 jaar) een parel worden. Ik heb nog wat andere foto’s ingevoegd voor een goede sfeerimpressie”

Mvg,

Jasper

Ps: Op de TEFAF ben ik weer van de partij om 10 dagen als Oesterman aan de slag te gaan. Plan mij maar in!

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laatste nieuws

Culinair Entertainment team,

Culinair Entertainment

Culinair Entertainment heeft als doel gasten smakelijk te vermaken met oesters. Het kleine gebaar waarbij een oester speciaal voor iemand wordt klaargemaakt

Instructie voor het openen van een oester

Hoe open je een oester?

Hoe open je een oester? Als je oesters opent,  zorg dan voor goed materiaal. Dit zijn een scherp oestermes en een oesterhandschoen.