Oesterman Sander

Oesterman Sander van der Koelen

Beste allemaal,

Ik ben Sander van der Koelen, sinds kort oesterman bij de oestercompagnie. Ik studeer aan de Erasmus Universiteit, waar ik de studie International Business Administration volg. Samen met zes andere mannelijke studenten woon ik op de oostzeedijk, waar wij elke maandag uitgebreid met elkaar eten.  Naast mijn studie vind ik het leuk om te sporten, koken en lezen. Momenteel ben ik samen met een vriend bezig met trainen voor de sprint-triatlon, waar per week de nodige uurtjes in gaan zitten.

Inmiddels ben ik al iets vaardiger in het oesteren, wat deze unieke bijbaan alleen maar leuker maakt. Veel mensen zijn positief verrast als ik ineens voor ze sta met een zilte kleinood. Tijdens het openmaken komen er veel vragen over zowel de oester, de oestercompagnie en waar ik vandaan kom, wat ik studeer, etc. Een hele leuke ervaring! Soms komen oudere gasten op mij af die een ludiek verhaal vertellen over een ervaring die zij met oesters hebben gehad of een mooi verhaal over de geschiedenis van oesters. Hier steek ik dan weer wat van op, wat het oesteren nog leuker maakt.

Voor het gemak laat ik de oesters die lastig opengaan in mijn emmertje liggen, hierdoor kom ik mijzelf aan het einde wel tegen als ik de grootste liefhebbers de laatste twee oesters aanbied. Eén keer heb ik gehad dat bij een van deze oesters ik een stuk schelp lanceerde richting een net geklede meneer, welke hier gelukkig smakelijk om kon lachen en zich met mijn theedoek ontdeed van de stukjes schelp op zijn jasje.

 

Al met al heb ik al een hoop geleerd van het oesteren en heb ik samen met mijn lieve collegaatjes een hoop plezier gehad, echt een oestertastische baan dus!

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze