Oma Pietje uit Bruinisse

Oesters zijn goed voor je gezondheid dankzij vitaminen en mineralen

Een van de aangename dingen van ons oester bedrijf is dat mensen ons mooie verhalen over oesters vertellen. Op onze laatste proeverij ontmoette ik een vrouw die vertelde over de oma van haar man, oma Pietje. Oma Pietje kwam uit een vissersgezin uit Bruinisse, in de Zeeuwse volksmond Bru genoemd. Haar zoons waren ook vissers en die brachten haar iedere dag een half dozijn oesters.

Toen oma Pietje 98 jaar was, kreeg ze gezondheidsklachten en moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis. Ze vroeg de dokter op zijn dagelijkse ronde: “Dokter wanneer mag ik weer oesters eten?” Dat mocht gelukkig in het ziekenhuis. Haar zoons kwamen met een mandje oesters en maakte die ter plekke open. Het goede nieuws is dat oma Pietje 104 jaar is geworden en al die tijd dagelijks een half dozijn oesters at.
De vraag is of oma Pietje 104 jaar werd door oesters te eten. Eens kijken wat er in oesters zit. Oesters zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Oesters zijn een 100% natuurlijk product en bevatten een hoog zinkgehalte, magnesium, vitaminen B12, B3 en D. Zink en magnesium spelen een grote rol in onze stofwisseling. Bovendien ondersteunt zink een gezond immuunsysteem, stimuleert wondgenezing, sterke botten, mooi haar en een goed geheugen. Oesters zijn dus zeer gezond en het heeft vast bijgedragen aan een lang leven voor oma Pietje. Het valt te overwegen om haar goede voorbeeld te volgen vandaar mijn advies: eet meer oesters!

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze