Oesters om te grillen

Grilled Farm-Style Oysters

Grilled Farm-Style Oysters

Aan het einde van een zandpad, dat door een naaldbos kronkelt, ligt de oesterfarm van Smokey, onze oesterkweker in Maine. Het is laat in de middag en de zon is nog steeds warm. We gaan met Smokey het water op. Hij laat ons zijn oesterbedden zien en legt uit waarom zijn oesters lekkerder zijn dan die van zijn buurman; de zijne liggen in een bocht van de rivier, in de luwte. Zijn buurman heeft zijn oesters te veel in de stroming liggen. Hij laat ons veel proeven en we zijn onder de indruk van deze oesters, die in de monding van de Damariscotta rivier liggen en niet, zoals je zou verwachten in zee.

We komen terug bij zijn oesterfarm en hij nodig ons uit te blijven voor grilled oysters. Lang hoefden we niet na te denken over zijn voorstel. De werkweek zat erop en hij en zijn team hebben dan de gewoonte om een paar biertjes te drinken en verse oesters op de grill te gooien. Ze deden daar een eenvoudige, doch verrukkelijke saus bij, die zo’n hit was, dat ze die verkochten in de plaatselijke deli.

Vanwege de eenvoud, gaf Smokey ons de ingrediënten prijs en hebben wij het recept voor je opgeschreven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het recept!

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze