Oesters op je bruiloft: Sfeerimpressie van een huwelijk waar oesters geserveerd worden

Oesters op je bruiloft verhogen de feestvreugde!

Oesters op je bruiloftverhogen de feestvreugde!

Wat zullen je gasten verrast zijn als ze een Oestertainer rond zien lopen met oesters op jouw bruiloft. Of het nu een Oesterman of Oestermeisje is, of dat ze samen komen, hoofden zullen hun richting opdraaien en ogen zullen hen volgen. Bij liefhebbers van oesters loopt het water vaak al in de mond. Want hoe fijn voelt het als er speciaal voor jouw dierbare vrienden en familie kraakverse oesters vakkundig  worden geopend? En hoe lekker is het als dat gepaard gaat met een goed glas Champagne of een witte Bourgogne? Het is als een huwelijkscadeau dat jij aan jouw gasten teruggeeft!

Tijd om met Oesterman Matijn van Oestercompagnie dieper in te gaan op het vak van Oestertainer.

Waarom vind je het juist zo leuk oesters op een bruiloft te openen?

Oesters op je bruiloft maakt het feest het meest speciale dat er bestaat. Ik noem het het feest der feesten. De voorbereidingen ervan worden vaak niet voor niets al een jaar van te voren getroffen. Er is met zorg aandacht besteed aan ieder detail, zoals de bloemen, de aankleding en natuurlijk het eten. Voor een bruiloft is lang gespaard en het is het moment dat het bruidspaar kan laten zien hoe dankbaar ze zijn dat hun gasten getuige willen zijn van de bezegeling van hun geluk. Of het nu de ouders, schoolvriendinnen van vroeger, of collega’s zijn, iedereen komt uitgedost in z’n mooiste kleding. Dat bij elkaar zorgt ervoor dat een bruiloft het feest der feesten is.

Okay, maar waarom dan oesters op je bruiloft?

Sorry, die vraag heb ik inderdaad nog niet beantwoord. Omdat de ambiance zo bijzonder is en omdat de gasten zich speciaal voelen, zij zijn immers uitgenodigd voor het feest. Dan hebben ze er ook zin in. Vergeet niet dat ze met mensen zijn die hun erg dierbaar zijn of die ze goed kennen, dus de sfeer is altijd optimaal. Wij geven met onze oesters een gouden randje aan de bruiloft.

Uhm, maar niet iedereen houdt van oesters?

Dat klopt, maar daar zit hem nu juist de uitdaging in. Als ik met oesters rondloop, word ik vaak op mijn rug getikt met de vraag: ”Loop je even mee naar mijn groepje?” Dan weet je dat je te maken hebt met oesterliefhebbers. Die moet je zelfs afremmen, want die nemen gemakkelijk een half dozijn oesters voor hun rekening. Iemand die nog nooit een oester gegeten heeft, neem je mee in de wereld van oesters.

Het is de kunst hun vooroordeel weg te nemen, maar het leuke is dat mensen ook nieuwsgierig zijn. Het blijven toch een beetje die mysterieuze schelpen, waarvan je de schelp aan je mond  zet.  “Hoe voelt dat in mijn mond,” vragen mensen zich af. Dat komt omdat je oesters rauw eet en dat kan een hele stap zijn. Als ik er dan bij vertel dat je een paar keer moet kauwen, reageren ze verbaasd “Kauwen?”, roepen ze uit. Het liefst slikken ze de oester in een keer door, maar de smaak komt pas los als je er een paar keer op kauwt.

Kan je me wat vertellen over de oesters die je bij je hebt?

Goeie vraag. Onze favoriete oesters zijn Zeeuwse, Ierse en Bretonse oesters. De kwaliteit van de oesters is enorm belangrijk. Oestercompagnie werkt soms al meer dan 10 jaar samen met dezelfde kweker. Die relatie koesteren wij. Omdat het een natuurproduct is moet de oesterkweker continu de status van zijn oesters in de gaten houden. Het zoutgehalte van het water, het aantal zonuren en de ligging van de oesters in zee hebben allemaal invloed op de smaak van de oesters. Door die langlopende relatie krijgen we altijd eersteklas oesters en dat proef je. Acht jaar geleden zijn wij ons eigen merk begonnen en hebben onze eigen groothandel opgericht; we leveren tot in Italië aan toe.

Waar staat Oestertainment® voor?

Het staat voor entertainment met oesters.  Onze Oestertainers kunnen je enthousiast meenemen in de  belevingswereld rond oesters. Ze delen met passie hun kennis van oesters, terwijl ze tegelijkertijd vakkundig jouw oester zonder gruis schoonmaken. De Oestertainer kan nog zo leuk zijn, als de oester niet goed is, verkoop je bagger. Aan de andere kant, als de oester nog zo goed is en degene die hem opent is geen bruistabletje dan is het ook niets. Dus iedere keer als onze Oestertainers erop uit gaan leveren ze een performance.

Wat maakt het zo leuk om een Oestertainer te zijn?

Je weet nooit waar je terecht komt, dat maakt het voor mij spannend. Ik reis heel wat af, van Alkmaar tot Maastricht en van Knokke tot diep in de Ardennen. Ik kom bij mensen thuis die een gouden jubileum vieren, maar ook op landgoederen, waar jawel, vaak huwelijken plaatsvinden. En of je nou liefhebbers treft of mensen die er nog nooit één op hebben; ze zijn altijd blij je te zien. In België werken wij samen met: House of Weddings.com

Op welk moment van de bruiloft kan ik je het beste inboeken?

“Bij de receptie als er getoast wordt op het bruidspaar. Een oester bij een glaasje champagne geeft een gelukzalig gevoel. Het is een bezegeling van dat fantastische moment. Het gebeurt ook weleens dat ik tegen een uur of 22:00 uur mijn opwachting maak, op het feest.” Ieder moment heeft zijn charme, tijdens de receptie is de groep vaak groter en staan de gasten open om een eerste oester te proberen. Als we tijdens het feest komen dan heerst er een uitgelaten stemming, het formele is eraf, we hebben plezier en lol, dan vliegen de oesters er doorheen!

Aan welke bruiloft heb je de mooiste herinneringen?

Dat was in de Orangerie in ’s Hertogenbosch. Goede vrienden van mij traden op latere leeftijd met elkaar in het huwelijk. Het was een receptie met 950 man. De bruid heeft een eigen evenementen bureau en allerlei artiesten van naam en faam traden op. Overal was muziek en entertainment. Wij hadden 12 Oestertainers® rondlopen. Ik was zelf gast, dus kon nu eens van de andere kant genieten van oesters. Het was een gelukzalige avond.
Oesters op je bruiloft is een artikel van Oestercompagnie BV 

Benieuwd naar een prijsindicatie of wil je meer informatie?

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze