Grootste oester ter wereld

Une Belle Bête

Une belle bête! Zo werd naar verwacht, de grootste oester ter wereld genoemd. Op 26 oktober jl., stuitte de visser Jerome Laine, in de baai van Mont Michel op deze opmerkelijke oester. Hij was aan het werk toen hij de oester in de baai vond. Met zijn buit snelde hij naar huis en daar mat zijn vrouw een lengte van 35 cm lang, 15,5 cm breed en een gewicht van 2,03 kg. Samen heeft het echtpaar de oester geopend en jawel hoor, er zat een levende oester in. De commissie van visserij uit Saint Malo kwam binnen no time op bezoek en die wisten Laine te verzekeren dat ze nog nooit zo’n grote oester hebben gezien. De oester is in een aquarium gestopt in afwachting een bezoek van de medewerkers van het Guinessbook of Records. Het huidige record komt uit Denemarken, waar de grootste oester ter wereld in december 2013 werd gevangen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laatste nieuws

Culinair Entertainment team,

Culinair Entertainment

Culinair Entertainment heeft als doel gasten smakelijk te vermaken met oesters. Het kleine gebaar waarbij een oester speciaal voor iemand wordt klaargemaakt

Instructie voor het openen van een oester

Hoe open je een oester?

Hoe open je een oester? Als je oesters opent,  zorg dan voor goed materiaal. Dit zijn een scherp oestermes en een oesterhandschoen.