7 oesters & wijn workshop foto

Workshop oesters & Wijn

Workshop oesters & wijn

Workshop oesters & wijn is een sterkte combinatie en dat is te wijten aan verschillende factoren. Het verdient de aandacht om dit nader te onderzoeken. Is het omdat de ene smaak de andere versterkt? Is vanwege de eeuwenoude gewoonte dat als je oesters eet het met wijn te drinken? Of is het omdat de cultivatie van zowel oesters als van wijn één van de natuurlijkste processen is die we kennen? Je spreekt immers bij oesters van merroir en bij wijn van terroir; dit betekent dat factoren als klimaat, ligging en rijkheid van de bodem invloed hebben op de smaak van oesters en van druiven. In de workshop oesters & wijn komt dit uitgebreid aan bod.

2 toppers bundelen hun kracht & kennis

Register vinoloog Rien Vermeulen van het Wijninstituut en oesterman Matijn Wijn (begeleider van workshop oesters & wijn) van Oestercompagnie gaan de uitdaging met je aan om de smaken van oesters en wijnen tijdens de workshop te ontrafelen. Zij leren je te ontdekken welke wijn, bij welke oester past. Je krijgt een keur aan wijnen te proeven en je gaat natuurlijk oesters kraken & eten, zowel vers als uit de oven. Het is een vol programma waarbij je eet, drinkt, leert en geniet. Ons doel is je met een grote glimlach naar huis te laten gaan!

Ernest Hemingway heeft subliem verwoord welk effect oesters en wijn op hem hadden. Wat zou hij genoten hebben van deze workshop!

As I ate the oysters with their strong taste of the sea and their faint metallic taste that the cold white wine washed away, leaving only the sea taste and the succulent texture, and as i drank their cold liquid from each shell and washed it down with the crisp taste of the wine, I lost the empty feeling and began to be happy and to make plans.”

Workshop oesters & wijn prijzen

:79,50 p.p. incl. BTW.
Schrijf je in  door een mail te sturen naar: info@oestercompagnie.com of info@wijninstituut.nl
Datum: in het najaar, als het weer kan. Workshop oesters & Wijn.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Oesters en Sake pairing workshop

Masterclass Oesters & Sake Pairing

Dynamische en Veelzijdige smakenOesters en sake zijn een sterke combinatie; vanwege hun puurheid en vanwege hun smaakpalet. Beiden zijn met zorg geproduceerd.

Oesterfestival in Yerseke

Op de koudste 18 september ooit gemeten, gaan wij naar Yerseke voor het jaarlijkse Oesterfestival. Na een zomer met recordtemperaturen, is een