Zee-Land-Zilt

Zee-Land-Zilt hit in Yerseke

In het traditionele Yerseke is een hip & happening vis, schelp- en schaaldieren foodconcept gelanceerd. Tweesterrenchef Edwin Vinke,  bekend van restaurant De Kromme Watergang, heeft samen met Delta Mossel Zee-Land-Zilt geopend. Bij binnenkomst van Zee-Land-Zilt vallen twee dingen op; het weldadige licht en de bar die gemaakt is in de vorm van een oester. De van zink gemaakte bar  is ontworpen door Blanche Vinke, de vrouw van Edwin. Door haar stijl van ontwerpen heeft ze Zee-Land-Zilt grandeur gegeven.

Zee-Land-Zilt, gebouwd in opdracht van de familie van der Plasse, ligt bovenop de dijk aan de kop van de oesterputten. Door de glazen puien heb je zicht op de oesterputten, waar je de oestermandjes in het water kunt zien liggen. Dit versterkt het gevoel dat alles wat Zee-Land-Zilt maakt en serveert, vers is.

Wat ons vrolijk stemt is dat de oesters op het menu dezelfde oesters zijn als die van Oestercompagnie. In de aan de oesterputten gelegen oesterhuisjes van Delta Mossel worden onze oesters gesorteerd en ingepakt om vervolgens verscheept te worden naar Rotterdam en Scheveningen.

Ga je de trap af van Zee-Land-Zilt, dan kom je bij de oesteracademie terecht waar je je oesterbrevet kunt halen en zelf kan ‘doorleren’ voor oesteroloog. Tijdens de cursus Oesterbrevet krijg je in enkele uren inzicht in de basistechnieken van het oesters openen en proeven. Je maakt kennis met verschillende oester-rassen en leert de kleur, geur en smaak van elkaar te onderscheiden.

De cursus Oesterbrevet is geschikt voor iedere oesterliefhebber die de basisbeginselen wil leren van het oesterproeven.  Na afloop beheers je de basistechnieken van het oesterproeven en kan je oesters beoordelen op kwaliteit en afkomst. Wil je na deze eerste kennismaking verder, dan is er de opleiding tot Oesteroloog.

Welke gast of vriend neem jij mee naar Yerseke voor een onvergetelijke ervaring, want daar is Zee-Land-Zilt!

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze