Ontmoet ons team achter de schermen

Oesters fascineren me, ik kan er uren over praten, dan ben ik in mijn element. Ik geniet ervan om te werken als oesterman op een feest of om met ons team een oesterbar te draaien.  Ik doe dit werk nu 15 jaar en het verveelt nooit.

Ondanks dat we in een niche markt werken valt er steeds iets nieuws te leren of te ontdekken over oesters. Regelmatig experimenteer ik met recepten en probeer nieuwe combinaties uit. Onze oestercroquet  is zo ontstaan. Wat mij betreft blijf ik innoveren en nieuwe markten ontdekken.

The World is your oyster.

Matijn Wijn

Matijn Wijn
Juliette de Wilde

Met Oestercompagnie kom ik op allerlei locaties in binnen- en buitenland, hierdoor ontmoet ik vaak inspirerende mensen. Ze worden enthousiast als ik vertel dat we een bedrijf in oesters hebben. Een oester is een oester totdat je er waarde aan geeft, dat noemen wij Oestertainment®. Je brengt het product tot leven. Oesters intrigeren me omdat ze paradoxaal zijn. Aan de buitenkant heb je de weerbarstige schelp en aan de binnenkant de zachte textuur van de oester. Ze worden warm en koud gegeten, door rijk en arm en er wordt over geschreven en gezongen. Er zijn beroemde gezegdes en spreuken waar oesters de hoofdrol in spelen.

Samen met Matijn richtte ik in 2001 Oestercompagnie op. Ik ben verantwoordelijk voor de marketing en de vormgeving. We hebben als doelstelling een klein elegant wereldmerk te zijn. Dat begon met een huisstijl en een logo. Ik kwam met een rode oester. De vlag ging niet meteen uit.

Nu is het logo het symbool van Oestercompagnie. In Italië en de VS, heet ons bedrijf zelfs Red Oyster en kom je de rode oester op al onze merchandising tegen. Hadden we 20 jaar geleden niet kunnen bedenken!

Juliëtte de Wilde

Min of meer bij toeval ben ik in dit leuke bedrijf terechtgekomen en werk er nu 9 jaar met veel plezier. Een klein team op kantoor en een groot team dat op pad gaat met oesters vormen samen Oestercompagnie. Het een kan niet zonder het ander. Ik werk binnen het hechte team op kantoor en doe daar alle werkzaamheden die nodig zijn voor een oesterman of oestermeisje om met oesters naar een ‘oesterklus’ te kunnen gaan.

Dit is de charme van deze baan, we zeggen vaak ‘never a dull moment’ want dan moet je hier niet zijn. Ze noemen me wel eens een spin in het web wat voortkomt uit het feit dat ik al wat jaartjes mee draai en van alle facetten binnen het bedrijf wat weet. Ik hoop nog vele jaren binnen dit sprankelende bedrijf te mogen werken.

Petra Mooij

Petra Mooij
unnamed

Ik kan mij geen ander bedrijf voorstellen waar geborgenheid en avontuur zo nauw samen gaan. Ons kleine team op kantoor heeft contact met zowel klanten als oestertainers en zorgt ervoor dat er op elk feestje of partij passend ‘Oestertainment’ aanwezig is. Daar zijn wij zo goed in omdat we dat samen doen.

Naast mijn functie op kantoor ga ik graag op avontuur. Oesters openen op een eiland? Of tijdens het kraken getekend worden door een kunstenaar? Het is leuk om mensen kennis te laten maken met oesters, te vertellen waar de oester vandaan komt en hoe lang hij er over heeft gedaan zo groot te worden als hij is. Creatief, warm, bruisend, of sprankelend zoals Petra schrijft. Dát is de Oestercompagnie.

Isabel

Gek genoeg was het een kleine stap om na 33 jaar Coca-Cola naar een bedrijf te gaan dat in oesters doet. Het voelde vertrouwd omdat ik meteen een klik had, zowel met mijn collega’s als het werk dat ik doe. Voor Coca-Cola werkte ik op de afdeling evenementen.

Oestercompagnie staat op veel beurzen en de logistieke organisatie daarvan neem ik voor mijn rekening. Ik trok binnen no-time andere werkzaamheden naar me toe waardoor ik de titel operations manager kreeg. Dat is mijn officiële titel. De Oestermannen en oestermeisjes noemen me Tony-Tornado of walkie talkie Tony, omdat ik op de TEFAF het gebruik van walkie talkies introduceerde.

Tony de Wachter

Tony de Wachter
Karel Kraat

Als 15 jarige schoffie ging ik met mijn vader mee naar Oestercompagnie. “Hier moet je oesters leren eten, jongen” zei hij tegen mij. En zo geschiedde. Drie jaar later, toen ik mijn rijbewijs had, mocht ik beginnen als oesterman. Inmiddels werk ik 6 jaar bij Oestercompagnie, terwijl ik bezig ben met mijn master studie. Ik ben senior Oestertainer, maar werk ook parttime op kantoor als planner voor de buitenlandse beurzen. Afgelopen jaar ben ik 6 maanden naar New York geweest om de vestiging daar te helpen opzetten. Dat was een ongelofelijke ervaring, want er was niets. We moesten van nul af aan beginnen. Stapje voor stapje zijn we te werk gegaan en het is leuk om te zien dat het nu aan het groeien is.

Karel Kraat

Samen met mijn vriend Jan, vouwde ik flyers en moest ik die in enveloppen doen. Soms brachten we ze ook rond. We waren acht of negen jaar. Thuis heb ik oesters leren eten, mijn vader is er dol op en ging vroeger met springtij naar de Grevelingen om oesters te rapen. Ik werk nu 3 jaar voor Oestercompagnie en het is voor mij goed te combineren met down hill mountain biken, ik rijd Europese wedstrijden.
Naast senior Oestertainer, ben ik trainer. Alle nieuwkomers neem ik onder mijn hoede en leer ik de kneepjes van het vak. We wisselen vaak personeel uit. De Oestertainers uit Italië en de VS komen hier naartoe om mee te werken als we grote beurzen hebben en visa versa. Zelf reis ik ook heel wat af. Ik ben al op zoveel plekken geweest en heb al zoveel dingen gedaan, in welke bijbaan vind je dat nou?

Floris Snoeren

Floris Snoeren