Achter de schermen

Oesters fascineren me, ik kan er uren over praten, dan ben ik in mijn element. Ik geniet ervan om te werken als oesterman op een feest of om met ons team een oesterbar te draaien.  Ik doe dit werk nu 15 jaar en het verveelt nooit.

Matijn Wijn

Ondanks dat we in een niche markt werken valt er steeds iets nieuws te leren of te ontdekken over oesters. Regelmatig experimenteer ik met recepten en probeer nieuwe combinaties uit. Onze oestercroquet  is zo ontstaan. Wat mij betreft blijf ik innoveren en nieuwe markten ontdekken.

The World is my oyster.

Matijn Wijn

Met een achtergrond in de reclame en marketing kan ik mijn ‘ding doen’ met oesters. In 2001 richtte ik samen met Matijn Oestercompagnie op en heb ik de vrijheid gehad om een aantal concepten te ontwikkelen. Het mooie van ondernemer zijn is kunnen doen wat je bedenkt. Zoals het ontwerpen van de rode oester in ons logo.

Juliëtte de Wilde

Toen ik dit voorstelde ging de vlag niet meteen uit maar toch kreeg ik de ruimte om het uit te werken. Nu is het logo het symbool van Oestercompagnie. We zijn een hecht team en hebben lol in ons werk. Het enthousiasme is voelbaar en zit in alles wat we doen.

Juliëtte de Wilde

Min of meer bij toeval ben ik in dit leuke bedrijf terechtgekomen en werk er nu 9 jaar met veel plezier. Een klein team op kantoor en een groot team dat op pad gaat met oesters vormen samen Oestercompagnie. Het een kan niet zonder het ander. Ik werk binnen het hechte team op kantoor en doe daar alle werkzaamheden die nodig zijn voor een oesterman of oestermeisje om met oesters naar een ‘oesterklus’ te kunnen gaan.

Petra Mooij

Dit is de charme van deze baan, we zeggen vaak ‘never a dull moment’ want dan moet je hier niet zijn. Ze noemen me wel eens een spin in het web wat voortkomt uit het feit dat ik al wat jaartjes mee draai en van alle facetten binnen het bedrijf wat weet. Ik hoop nog vele jaren binnen dit sprankelende bedrijf te mogen werken.

Petra Mooij

Na veel omzwervingen ben ik terecht gekomen bij Oestercompagnie. Vier jaar geleden leerde ik de eigenaar Matijn Wijn kennen. Ik was vertegenwoordiger in koksmessen en leverde de oestermesjes aan hem.

Tijdens onze gesprekken liet ik meer dan eens doorschemeren dat ik graag voor  Oestercompagnie wilde werken en zoals een goede verkoper betaamt; de aanhouder wint.

Alice de Rave

Mijn functie is Intern Sales Executive. Ik onderhoud de contacten met de klanten vanaf de aanvraag die binnenkomt tot de aftersales als de klus is geklaard.

De uitdaging van mijn werk zit hem in het omzetten van offertes naar opdrachtbevestigingen. Het is fantastisch om te zien dat er op zowel kleine klussen bij particulieren thuis als grote klussen met meerdere oestermannen en of oestermeisjes zoveel oesters worden gegeten.

Alice de Rave

Gek genoeg was het een kleine stap om na 33 jaar Coca-Cola naar een bedrijf te gaan dat in oesters doet. Het voelde vertrouwd omdat ik meteen een klik had, zowel met mijn collega’s als het werk dat ik doe. Voor Coca-Cola werkte ik op de afdeling evenementen.

Tony de Wachter

Oestercompagnie staat op veel beurzen en de logistieke organisatie daarvan neem ik voor mijn rekening. Ik trok binnen no-time andere werkzaamheden naar me toe waardoor ik de titel operations manager kreeg. Dat is mijn officiële titel. De Oestermannen en oestermeisjes noemen me Tony-Tornado of walkie talkie Tony, omdat ik op de TEFAF het gebruik van walkie talkies introduceerde.

Tony de Wachter