Eataly Turijn serveert oesters van Oestercompangie

Eataly the Italian food serving oysters from Red Oyster

Beeld je in dat je de Bijenkorf binnenloopt en er geen parfum-, kleding- en schoenenafdeling is maar een fromaggio-, prosciuto en olio di olivo-afdeling en dat vier etages hoog. Het geeft je een idee hoe het Italiaanse food concept Eataly, eruit ziet. Het laat zich het best omschrijven als een culinaire experience voor liefhebbers van la bella Italia. Eataly is een supermarkt, delicatessenwinkel en restaurant ineen en werkt alleen met de hoogste kwaliteit producten die in Italië te vinden zijn. De New York Times omschreef het als een ‘megastore’ die elementen combineert van de farmers market, een hoogwaardig restaurant en een ‘New Age learning Center’. Het is een plek waar je kunt winkelen, proeven en leren. De missie van het bedrijf is de beste producten te leveren tegen een schappelijke prijs, maar goede producten behoeven een prijs; verwacht geen euroknallers.

De oesters van Red Oyster International staan op het menu in het Eataly restaurant. De Oystertainers van Red Oyster Torino zijn er de hele maand aanwezig om surplace de oesters te openen, ook is het mogelijk de oesters geopend en wel, mee naar huis te nemen; een oyster take-away. Heb je een city trip naar Turijn geboekt deze maand, zet dan Eataly Lingotto op je lijstje en het eten van oesters bovenaan.

De eerste Eataly zag het daglicht in 2007, toen Oscar Farinetti een leegstaande Vermouth fabriek in de verpauperde wijk Lingotto, ombouwde tot supermarkt en delicatessewinkel. Dit initiatief werkte als een magneet want dit gedeelte van de stad, waar meerdere Fiatfabrieken stonden, is nu een ‘hip and happening’ business centrum, te vergelijken met Eindhoven in het post-Phillips tijdperk. Eataly heeft inmiddels winkels geopend in onder andere Rome, Milaan, Detroit, New York (Ground Zero en Rockefeller plaza), Tokyo (2), Stockholm, São Paulo, Moscow, Dubai en London.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze