Oestermeisje Nicky

Even voorstellen: Nicky

Hallo, ik ben Nicky Schraven en sinds een paar maanden Oestergirl bij de Oestercompagnie. Ik ben op mijn 18e vanuit Limburg verhuisd naar Rotterdam, om er te studeren en in de hoop dat hier wat meer te beleven was. Ik studeer voor docente beeldende kunst en vormgeving aan de Willem de Kooning Academie en zit momenteel al in mijn vierde jaar. Ik weet echter nog niet precies wat ik hierna wil gaan doen, vandaar dat ik een jaartje rustig aan doe. Zo heb ik meer tijd om voor de Oestercompagnie te werken en hoop ik in de zomer voor een paar maanden op reis te kunnen naar een nog onbekende bestemming. Ik vind andere culturen en landen namelijk erg interessant, daarnaast hou ik ook van lekker eten en van gezelligheid.Ik heb al een aantal jaar in de horeca gewerkt. Dit doe ik nog steeds naast mijn werk als Oestergirl. Oestergirl zijn is echter iets heel anders dan als kelner werken. Je komt op veel verschillende plekken. Het is erg leuk om deze diversiteit te zien. De ene week sta je op een opening van een winkel in Rotterdam Zuid, waar mensen niet eens naar een oester durven te kijken. Terwijl je de week erna op een bruiloft in een mooi kasteel staat.  En een andere keer word je rondgereden in een golfkarretje om oesters te kraken bij een hole op de golfbaan en word je de Tiger Woods van de oesters genoemd. Het is altijd erg leuk om dit soort opmerkingen te krijgen. Dit is een bevestiging voor mij dat ik in de tijd dat ik hier werk al veel heb geleerd. Na een aantal keer werken kun je al snel zien wanneer je aan komt lopen of gasten van oesters houden of niet. Ik heb al heel wat verschillende gezichten voorbij zien komen van mensen die niet van oesters houden! Het is natuurlijk de kunst om mensen die nog nooit een oester hebben gehad of ze niet lusten te overtuigen om toch een oester te proberen, vooral wanneer ze enthousiast zijn.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze