Oestercompagnie is bij viering 10 jarig bestaan Vision. Vrouw als vis verkleed staat in de tuin met een groot visnet met bellenblaas

Levenskunstenaar Lorenzo Ledel viert op grootse wijze 10-jarig bestaan Vision Magazine

Lorenzo Ledel hoofdredacteur van Vision Magazine maakt al tien jaar een glossy magazine waarin vanuit het oog van een levenskunstenaar naar vis wordt gekeken. Hij weet de viering van het tienjarig bestaan te vieren met een schitterend feest en speelt het klaar dit met gesloten beurs te doen. Hoe flikt ie-um-dat, vraag je je af?

Deze zomer kreeg ik het boek genaamd ‘de Fikser’ van de Amerikaanse schrijver Bernard Malamud van een vriend cadeau. Het verhaal speelt zich af in Kiev aan het begin van de 20ste eeuw. De schoonvader van de fikser Jacov, is een marskramer. Deze man is zo arm dat hij geen geld heeft om zijn marskramerskast te bevoorraden, maar aan het eind van de dag slaagt hij er steeds in een paar kopeken te verdienen. Jacov heeft nooit begrepen hoe zijn schoonvader dat doet.

Vision Magazine
Van niets iets maken is een gave en Lorenzo Ledel heeft dit tot een kunst verheven. Zijn gunfactor is zo hoog en zijn vriendenkring zo groot, dat hij het voor elkaar heeft gekregen het tienjarig jubileumfeest van Vision Magazine met gesloten beurs te organiseren. Let wel, de 250 genodigden werden de gehele avond in de watten gelegd en hebben nergens voor hoeven betalen.
Met dezelfde toewijding, professionaliteit en aandacht waarmee Lorenzo zijn Vision Magazine maakt, is het jubileumfeest georganiseerd. Kasteel de Wittenburg in Wassenaar stelde haar locatie ter beschikking en tot ieders vreugde is het schitterend weer. De receptie is buiten In de kasteeltuin en vanaf het bordes kijk je op een vrolijk gezelschap. Een als vis verkleedde dame – jawel, je leest het goed- is gehuld in een zilver schubben pak, draagt hoge laarzen en heeft kunststof vissen om haar middel, borst en hoofd. Ze dompelt haar visnetten in een bak met zeepsop en verspreid met een golvende beweging king size zeepbellen de lucht in. Als gekleurde golven dansen deze bellen om ons heen.
Ten tijde van het diner staan er 25 ronde tafels klaar en het is spannend met wie je bent ingedeeld. Of Lorenzo het zo heeft uitgekiend weet ik niet, maar mijn partner en ik hebben nieuwe beste vrienden gemaakt. De avond glijdt voorbij, er zijn optredens van Sherry Dyanne en Mariska van Kolck, er zijn speeches, zalige gerechten en er is een fantastische dessert tafel.

Lorenzo zelf blijft er bescheiden onder, ook al heeft hij een meesterlijke prestatie neergezet. ‘Delen is vermenigvuldigen’ is een wetmatigheid die Lorenzo zich eigen heeft gemaakt en met flair toepast. Wellicht was dat ook wel het geheim van de marskramer.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze