Red Oyster in Central Park Zoo

Toen wij ons oesterbedrijf begonnen konden we niet bevroeden op wat voor ‘n plekken ons werk ons zou brengen. We oestertainden in penthouses en boerderijen, in kastelen en kantoren, op motorboten en in musea. Sinds vorige week kunnen we daar de Central Park Zoo bijschrijven.

Aanleiding was een benefietavond ten behoeve van WCS (Wildlife Conservation Society Park), Sip for the Sea genaamd. Wij, Angelique en ondergetekende- van Red Oyster USA, waren gevraagd te sponsoren. We kregen een werkbrief waarop stond dat we bij de pinguïns zouden staan. Ik kon me er niets bij voorstellen. Alle sponsoren – restaurants, cateraars, sterke drank- en wijngroothandels,  cupcakes- en doughnut bakkers werden verzocht om met team en toebehoren voor zessen in de Zoo te zijn. De organisatie voerde een strak regime.

Daarom vertrokken we extra vroeg uit New Jersey, met als eerste bestemming Brooklyn. Daar zit onze oestergroothandel. Nadat wij onze oesters in een grote cooler hadden geladen, gingen we richting Manhattan. Bevonden wij ons in Brooklyn in een drukke wijk met winkels, woningen en verkeer, in New York kan dat omslaan naar het andere uiterste. Onze navigatie had ons binnen no time naar een industrieterrein gedirigeerd. Een van de vele gezichten van the Big Apple. We reden langs verroeste loodsen, half dichtgespijkerde gebouwen, schrale opslagruimtes en veel hekwerk. Geen plek voor een lekke band. Gelukkig kregen we die niet.

De routeplanner had een listige manier gevonden om de files te omzeilen en via Roosevelt’s Island reden we naar uptown Manhattan. Change of scenery. In ‘the Upper East’ zijn er bell boys in uniform die je via een overkapte rode loper naar de ingang van luxe appartementen begeleiden. Er lopen kinderen in schooluniform en dames met kleine hondjes in sportkleding en een flesje water in de hand. Er staan honderden taxi’s en busjes in en uit te laden.

Het vinden van een lege parkeerplaats is als het zoeken naar een klavertje vier. Via een parkeer app, kan je uitdokteren in welke straten je kan parkeren en na een klein half uurtje rondrijden hadden we er een. We waren zo ver uit de richting dat we een Uber naar de Zoo in Central Park namen. De bestuurder uit Bangladesh weigerde ons af te zetten in het park, want hij had politie zien staan. Hij had halverwege de rit al voorgesteld ons af te zetten, er kwam een volgende rit voorbij. Het kostte wat overredingskracht maar uiteindelijk zette hij ons af op de juiste plek. In de drie en een half uur dat we onderweg waren was het weer omgeslagen. We waren rillerig, hadden trek en zagen op tegen een lange avond, waarvan we niet wisten wat te verwachten. Behalve dan dat we bij de pinguïns stonden.

Op hoge hakken en een zware koelbox kom je niet ver. Gelukkig werden we opgewacht door een vriendelijke jongeman die ons naar onze plek bij de pinguïns bracht. Het werd een van de leukste events van het jaar. Tussen de zeehonden en de pinguïns was voor de gelegenheid een VIP- terras gebouwd en alles was overdekt. Van kou merkte je hierdoor niets.

Nog maar nauwelijks omgekleed, of onze Oystertainers waren ‘on top of their game’. De Fin Fleur van New York stond met blije gezichten om hen heen. Zowel the Dodge Cove oysters  als de twee Oystertainers vielen in de smaak. Een van de VIP’s had ‘press’ op haar batch staan. Ze was in gezelschap van haar zus en die vroeg ons of wij Valery Lomis niet kenden? “Nou nee”. Bleek Vallery alias Foodieinnewyork, de Great American Bake-off 2018 te hebben gewonnen! Wij vroegen haar of ze wel eens Oystertainment® had gezien? “Nou nee!” Voordat de avond afgelopen was had ze gevlogd over onze Oystertainers.

In de overdekte galerijen stonden stands met niet te versmaden finger food, zoals: lobster roll, crab & roasted corn on brioche en sustainable fish tacos. Er waren stands met wijn en sterke dranken, mini doughnuts en friandises.  Aan het einde van de galerij werd een quiz gehouden over walvissen en haaien. Er zaten pittige vragen tussen, zoals: ”Hoe lang is de blue whale?” “Tussen de 80 en 100 ft”, gokte wij het juiste antwoord. Als je alle 10 vragen goed had, kreeg je een pilotenmuts waar een pinguïn knuffel bovenop stond. Hilariteit alom. Ook anderen hadden zo’n muts gewonnen. Die waren er zo blij mee, dat ze hem ophielden. Het zag er mooi uit, boven de hoofden van de bezoekers zag je de pinguïns bewegen. Ik wist niet wat ik me voor moest stellen van een avond bij de pinguïns, een ding is zeker, dit niet!

2018-10-09T09:17:11+00:00
Bel nu !