Oesters op ijs met zeekraal en citroen

Zeekraal een gezonde toevoeging aan je dieet

Steeds vaker komt het voor dat je zeekraal op je boodschappenlijstje kan toevoegen. Dit sappige gewas is in opkomst en tegenwoordig kan je het gewoon in de supermarkt kopen. Toch willen velen zich er nog niet aan wagen en vinden de zoute zilte smaak niet lekker. Dat is jammer want het is namelijk knetter-gezond! Maar wat is zeekraal precies?
Dit sterke plantje komt uit het geslacht van zoutdragende succulenten. Om dit even te vertalen; succulenten zijn vetplanten die water opslaan. Het is dus geen zeewier -zoals veel mensen denken-.
Er zitten genoeg voedingsstoffen in die een reden vormen om zeekraal te eten; vitaminen A, -B en -C, natrium, kalium en magnesium, vezels en vooral jodium. Jodium zorgt er weer voor dat virussen en bacteriën tegengehouden worden. Het gif groene vetplantje kan je rauw eten in bijvoorbeeld een salade -let op, zeekraal is rauw erg zout-, maar je kan het ook koken om de smaak wat vlakker te maken. Daarnaast is het ook niet verkeerd om het te verwerken in je smoothie!

Zeekraal smoothie recept:

Bijzondere ingrediënten beloven een bijzondere smaak, dit heerlijke recept is zeker het proberen waard! Het is een uiterst gezonde Smoothie met een karakteristieke smaak. Het ziet er misschien wat apart uit maar de verse aardbeien zorgen voor een zoete ‘bite’ en dit zonder teveel suikers toe te voegen.

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 paksoi
  • 200 gram aardbeien
  • 1 banaan
  • 1 limoen
  • 1 handje zeekraal
  • 400 milliliter water

Zo doe je dat

  • Schil en of snijd de paksoi (de blaadjes ook), bleekselderij, banaan en limoen. Voeg alles bij elkaar en stop het in de keukenmachine of blender. Even mixen en klaar!

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze