Oesters op ijs met zeekraal en citroen

Zeekraal & Vitamines

Steeds vaker komt het voor dat je zeekraal op je boodschappenlijstje kan toevoegen. Zeekraal is in opkomst en tegenwoordig kan je het gewoon in de supermarkt kopen. Toch willen velen zich er nog niet aan wagen en vinden de zoute zilte smaak niet lekker. Dat is jammer want het is namelijk knetter-gezond! Maar wat is zeekraal precies?
Zeekraal is een geslacht van zoutdragende succulenten. Om dit even te vertalen; succulenten zijn vetplanten die water opslaan. Zeekraal is dus geen zeewier -zoals veel mensen denken-. Er zitten genoeg voedingsstoffen in die een reden vormen om zeekraal te eten; vitaminen A, -B en -C, natrium, kalium en magnesium, vezels en vooral jodium. Jodium zorgt er weer voor dat virussen en bacteriën tegengehouden worden. Zeekraal kan je rauw eten in bijvoorbeeld een salade -let op, zeekraal is rauw erg zout-, maar je kan het ook koken om de smaak wat vlakker te maken. Daarnaast is het ook niet verkeerd om het te verwerken in je smoothie!

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laatste nieuws

Japanse Oesters en een sinaasappel drone

Japanse oesters met westers tintje

Takashi Suzuki, de Japanner waarmee we afgesproken hebben, is een lange man. Wij zijn onder de indruk van zijn vloeiend Engels taalgebruik.

Scroll naar top