fris & ziltig

Opening Oesterseizoen

Op maandag 8 september wordt het oesterseizoen voor Nederland en België officieel geopend. Het seizoen voor de creuses (Crassostrea gigas) is daarmee van start gegaan. Het seizoen voor de platte oesters (Ostrea edulis) start aan het  einde van deze maand.

Makro kwam afgelopen maart met een uniek oesterconcept op de markt. Ze vroeg  Oestercompagnie een zestal oesters  te selecteren van de beste oesterkwekers uit Zeeland, Bretagne, Marrenes d’Oléron en de westkust van Ierland. Iedere oester heeft een eigen smaak en structuur. Verschillen in zeewater, voeding, bodem en temperatuur beïnvloeden dat.  De smaak en structuur worden in het oesterconcept kort en bondig omschreven, zoals: “Stoer& Robuust of Ziltig & Verfijnd”. Ook kreeg iedere smaak een eigen kleur. Op de website PUUROESTERS® vindt u het oesterconcept terug, evenals heerlijke oesterrecepten.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Laatste nieuws

Culinair Entertainment team,

Culinair Entertainment

Culinair Entertainment heeft als doel gasten smakelijk te vermaken met oesters. Het kleine gebaar waarbij een oester speciaal voor iemand wordt klaargemaakt

Instructie voor het openen van een oester

Hoe open je een oester?

Hoe open je een oester? Als je oesters opent,  zorg dan voor goed materiaal. Dit zijn een scherp oestermes en een oesterhandschoen.