fris & ziltig

Opening Oesterseizoen

Op maandag 8 september wordt het oesterseizoen voor Nederland en België officieel geopend. Het seizoen voor de creuses (Crassostrea gigas) is daarmee van start gegaan. Het seizoen voor de platte oesters (Ostrea edulis) start aan het  einde van deze maand.

Makro kwam afgelopen maart met een uniek oesterconcept op de markt. Ze vroeg  Oestercompagnie een zestal oesters  te selecteren van de beste oesterkwekers uit Zeeland, Bretagne, Marrenes d’Oléron en de westkust van Ierland. Iedere oester heeft een eigen smaak en structuur. Verschillen in zeewater, voeding, bodem en temperatuur beïnvloeden dat.  De smaak en structuur worden in het oesterconcept kort en bondig omschreven, zoals: “Stoer& Robuust of Ziltig & Verfijnd”. Ook kreeg iedere smaak een eigen kleur. Op de website PUUROESTERS® vindt u het oesterconcept terug, evenals heerlijke oesterrecepten.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste nieuws

Dieke en Veerle. Twee oestermeisjes

Oesters eten werkt aanstekelijk!

Het oestermeisje is een waardevolle en blijmoedige aanvulling op partijen, evenementen, beurzen, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Met professionele behendigheid kraakt ze